Reflexoterapia este o formă de masaj localizat, realizat la nivelul tălpilor Toate afecțiunile și procesele inflamatorii din organism presupun acumularea de toxine, în special către extremitățile corpului: tălpi și palme. Prin masarea acestora, se eliberează tensiunea de la nivelul anumitor puncte și implicit de la nivelul organelor afectate.
Reflexoterapia ajută la normalizarea funcțiilor organismului prin eliminarea toxinelor, îmbunătățind astfel circulația sangvină. Buna circulație este vitală pentru buna funcționare a fiecărui organ sau a zonelor din organism. Depunerile toxice în zonele reflexe sunt datorate în special alimentației incorecte, sedentarismului sau stresului.
In prima etapa, se realizeaza o diagnosticare și o analiză generală a stării de sănatate observandu-se care sunt punctele cu cele mai mari acumulări de toxine.
Primele ședințe de reflexoterapie sunt putin dureroase, deoarece atingerea zonelor cheie stimulează circulația și nervii locali. Treptat, odată ce tratamentul avansează, durerea și disconfortul se vor diminua.
Reflexoterapeutul va presa cu degetele punctele dureroase, cu o intensitate medie sau mare, pentru a facilita dizolvarea depunerilor de toxine, circulația sângelui și implicit oxigenarea țesuturilor. Efectele se transmit mai departe către organul corespunzător punctului respectiv. Durata terapiei depinde de numărul de afecțiuni și de gravitatea acestora
Ce afecțiuni vindecă?
Reflexoterapia poate vindeca afecțiuni de la nivelul întregului organism. Tratează cu succes anemia, prin reglarea procesului de asimilare a nutrienților. La nivel digestiv reduce constipația sau diareea și poate trata enterocolita.
Dacă sistemul imunitar nu este suficient de puternic pentru a le vindeca în două săptămâni, reflexoterapia poate fi utilizată pentru răceli, gripe, bronșită, astm bronșic, sinuzite sau rinite. Calmează și durerile de cap și migrenele.
Mulți specialiști în reflexoterapie au obținut rezultate extrem de bune în cazul pacienților cu probleme reproductive: frigiditate, sterlitate, impotență. În cazul femeilor, reflexoterapia poate regla dezechilibrele hormonale în urma prezenței unor afecțiuni endocrine.
La nivelul pielii, reflexoterapia reduce celulita și favorizează eliminarea apei în exces, precum și arderea grăsimilor în caz de obezitate.
Alte două efecte recunoscute ale reflexoterapiei sunt cele asupra hemoroizilor, atunci când gravitatea bolii nu este severă, dar și asupra reumatismului, a căui evoluție poate fi ținută sub control prin reducere inflamației și blocajelor de la nivelul articulațiilor.
Cine nu are voie să se trateze prin reflexoterapie
Reflexoterapia este unul dintre cele mai intensive tratamente alternative și de aceea este interzis anumilor categorii de persoane. Femeile însărcinate nu pot urma acest tratament fiindcă poate favoriza avortul spontan. În plus, persoanele cu risc de hemoragie sau care prezintă varice deschise pe suprafața corpului trebuie să evite acest tip de tratament.
Deoarece masajul se realizează în special pe tălpi, dar și pe palme sau lobul urechii, reflexoterapia nu poate fi aplicată persoanelor cu răni deschise sau iritații severe în aceste zone.
Pret/ sedinta : 175 lei / 45 min